ÖNKÉNTESEINK MONDTÁK

Lovas Anita és Lovas András
"Amikor meghallottuk a jó hírt, hogy indul a Szeretetszolgálat, nagyon örültünk, nem volt kérdés számunkra, hogy jelentkezünk önkéntesnek. A világban is gyakran halljuk a "Jobb adni, mint kapni" kifejezést, ami igaz. De aki valóban megtapasztalta már az adás örömét, pontosan tudja, mit is jelent ez. Keresztényként úgy gondoljuk, földi életünk során a legfontosabb, hogy minél inkább megsimerjük Istent, így minél inkább hozzá hasonlóvá váljunk, ezáltal a világnak még hitelesebben tudjuk bemutatni, milyen is Ő, így tesszük vonzóvá számukra! Úgy hisszük, akkor hasonlítunk a legjobban Istenre, amikor adunk! Hogy miért? Mert a szeretet AD! MINDIG! Általában az "Adjatok, és néktek is adatik..." gyakran említett Ige hallatára először mindenki a pénzre gondol, de tapasztalatból mondhatjuk, hogy sokszor egy mosoly, egy ölelés, egy jó szó, az időd, amit adsz másoknak többet jelent, mint bármi kézzel fogható dolog. Buzdítunk mindenkit, bátran csatlakozzatok csapatunkhoz, biztosan mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb utat, hogy segítsen! Segítsünk együtt! Az egységben ERŐ van! ISTEN TÉGED IS HASZNÁLNI AKAR! "Ha kapsz, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a SZÍVED!"
Wass Éva
"Köszöntelek titeket az Úr szeretetével! Jézus törődött azokkal, akikkel mások nem. Szívügyének tekintette, hogy találkozzon a szegényekkel; És én szeretnék hasonlítani rá. Isten kegyelméből mindig megkaptam idejében amire szükségem volt. Mert Ő betölti szükségeinket és ráadást is ad, hogy mi adhassunk a rászorulóknak. Kiszomboron élek, egyedül neveltem fel a 2 fiamat. 2002 óta rokkantnyugdíjas vagyok ill. 2010 óta munkanélküli. De itt vagyok és erőt ad az Isten , mert szeret engem és soha nem csüggedek. Ha el is szomorodik néha a szívem, mindig szárnyrakapok, mint a sakeselyű. Ámen! Hiszem, hogy mostmár eléggé erős vagyok arra a feladtra amire a Szent Szellem vezet és tudom mit jelent nélkülözni , fázni és éhezni . Isten országát építeni csak úgy lehet, hogy Isten kezének folytatásai ( meghosszabításai) vagyunk. Isten kegyelemből, emberektől kapjuk a nekünk szánt segítséget. És el kell fogadnunk, a nekünk szánt segítséget! Szégyenből, önmagunk kárhoztatása árán nem szabad visszautasítani, mert akkor nekünk lesz rosszabb, hiszen Isten elküldte a segítséget, de nem éltünk vele. Akik ma kapnak, holnap adni fognak! A lényeg, hogy miért szeretnék segíteni? Mert bízom Istenben, hogy nem hiába választott ki erre a feladatra és nem akarom visszautasítani Őt soha. Ami még motivál, hogy Drága Dancs Miklós bácsit küldte Isten az életembe egy évvel ezelőtt, akivel lehetőségem volt számtalan helyre eljutni az országba, köztük többszöris egy évben ide Pestre . Ő így segített rajtam, hogy minél többet lehessek a gyülekezettel. Hálás a szívem ezért, és még azért is, mert nagyon sokat tanultam tőle Istenről. Tőle tanultam, hogy adni nem csak pénzt lehet vagy tárgyakat, hanem törődést, figyelmet és határtalan szeretetet is. Áldalak Uram, hogy minden utamon velem vagy és ami meg van írva csak az történhet meg az életemben, Jézus nevében! Most ez van megírva, hogy segítsek az ADNIJÓ Alapítványban! Hálásan köszönöm , hogy itt lehetek és hasznossá tehetem magam Isten dicsőségére! Áldjon az Úr mindannyiunkat! Mindörökkön örökké! Ámen!"
Pesti Zoltán
"A magyar emberek szegénységének több oka van. Egyik oka, hogy az embereknek az iskolában nem tanítanak semmit a pénzről, a pénz természetéről.
A másik a szegénység tudat, amit nemzedékről nemzedékre tovább adunk. A cél, hogy ez a helyzet megváltozzon. Az emberek ráébresztése arra, hogy igenis tehetnek a szegénységük ellen, és valójában csak rajtuk múlik, hogy tesznek- e ellene. A kézzel fogható hatékony segítség azzal kezdődik,  hogy az emberek  anyagi helyzetének felmérése után, a változtatni akaró és hajlandó emberek, lépésről lépésre megtanulják hogy megtakarításaik legyenek. Hogy lassan, szigorúan az utasításokat, szabályokat betartva - közben rengeteget tanulva - elérjenek az anyagi függetlenséghez.
Ehhez szeretnék megadni minden segítséget. Lemondva a pillanatnyi örömökről, a jövőbeni nyereségre koncentrálva, jelentős személyiség változáson keresztülmenve, a felelősséget felismerve, sikeres, anyagilag független emberekké váljanak."

2018 © A weboldal és annak szöveges valamint képi tartalma kizárólag a KSZA tulajdonába tartozik. Ennek másolása, felhasználása törvénybe ütközik és szerzői jogokat sért meg, amit a törvény büntet.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now